Go To Global Site
Καλώς ήλθατε στην UCB Ελλάδας

Η οικογένεια της Rita Hayward (Ρίτα Χέιγουορντ)

Η Ρίτα Χέιγουορντ ανταπεξέρχεται με επιτυχία στα προβλήματα και τις ανάγκες της πολυμελούς οικογένειά της, παρότι όλα της τα παιδιά, εκτός από ένα, υποφέρουν από αλλεργίες.  Οι τακτικές που έχει υιοθετήσει για την αντιμετώπιση των πολλαπλών αυτών προβλημάτων μπορεί να είναι αποτελεσματικές, έχουν όμως ιδιαίτερα αγχωτικές επιπτώσεις στην καθημερινή της ζωή.

Συνεχώς σε εγρήγορση

Η επτάχρονη Chloe Hayward (Κλόι Χέιγουορντ) πάσχει από άσθμα, έκζεμα και αλλεργική ρινίτιδα. Η Κλόι πρέπει να έχει μαζί της συνεχώς τα φάρμακά της για την περίπτωση κρίσης και έχει μάθει να είναι πάντα σε εγρήγορση. Το άσθμα μπορεί να προκληθεί από διάφορα συμβάντα και συνθήκες του άμεσου περιβάλλοντος, δηλαδή από οτιδήποτε ερεθίζει τους αεραγωγούς και επιφέρει την εμφάνιση των συμπτώματων.  Μία πολύ σημαντική πλευρά του ελέγχου των συμπτωμάτων είναι η αποφυγή των ερεθισμάτων που τα προκαλούν, αλλά στην καθημερινή ζωή αυτό μπορεί να ε.ίναι εξαιρετικά δύσκολο. Όπως συμβαίνει με τις ρινικές αλλεργίες, η μικρή Κλόι υποφέρει από κνίδωση και πρέπει να τα βγάλει πέρα με την καταρροή, τη συμφόρηση και τη φαγούρα της μύτης, τα  συχνά φτερνίσματα και τους ερεθισμούς στα αυτιά και τον λαιμό της. Καθώς οι παράγοντες που πυροδοτούν την αλλεργική ρινίτιδα γίνονται ολοένα και πιο ποικίλοι και επιθετικοί, η  Κλόι και η Ρίτα πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς το περιβάλλον και να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν οτιδήποτε προκαλεί μία κρίση αλλεργικής ρινίτιδας ή άσθματος. Ένα μεγάλο βάρος για ένα μικρό κορίτσι και μία μεγάλη έγνοια για την Ρίτα.

Πάντα κοντά τα φάρμακά της 

Όπως συμβαίνει με πολλούς ασθενείς με άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα, η Κλόι έχει επίσης έκζεμα και πρέπει να κάνει ιδιαίτερα λουτρά και να ενυδατώνεται συνεχώς. Η φροντίδα αυτή, ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες, δυσκολεύει αρκετά τη Ρίτα που πρέπει να διασφαλίσει ότι το δέρμα της Κλόι είναι αρκετά ενυδατωμένο ώστε να μην παρουσιάσει φλεγμονές και πόνο. Αλλά η φροντίδα της Κλόι δεν είναι η μόνη έγνοια την οικογένεια Χέιγουορντ. Ο πεντάχρονος Kyle (Κάιλ) έχει ακόμα περισσότερα προβλήματα, καθώς υποφέρει από άσθμα, κνίδωση και διάφορες διατροφικές αλλεργίες. Υποφέρει και αυτός από έκζεμα, στον βαθμό που η Ρίτα και ο σύζυγός της χρειάστηκε  να υιοθετήσουν από πολύ νωρίς ένα αυστηρό πλάνο καθημερινής φροντίδας. Όταν ήταν μωρό, ο Κάιλ έπρεπε να ενυδατώνεται σε όλο του το σώμα τουλάχιστον οκτώ φορές την ημέρα και, παρόλο που ο αριθμός των επαναλήψεων έχει σήμερα μειωθεί κατά το ήμισυ, ο χρόνος που απαιτείται για την εφαρμογή των αλοιφών είναι σημαντικός. Ο Κάιλ ενίοτε υποφέρει από ενοχλητικές κοκκινίλες στο σώμα και στο πρόσωπο. Όταν συμβαίνει αυτό, οι περιοχές αυτές χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Η αντιμετώπιση του άσθματος του Κάιλ προκαλεί επίσης άγχος στους γονείς του. Πρέπει να έχει πάντα μαζί του τα φάρμακά του, για την κνίδωση και την περίπτωση που παρουσιάσει δύσπνοια ή συριγμό. Οι αλλεργίες επηρεάζουν κάθε πλευρά της ζωής των Χέιγουορντ.

Η ζωή είναι ιδιαίτερα αγχωτική για την οικογένεια Χέιγουορντ καθώς και για τον μικρό Κάιλ, στον οποίον διαγνώστηκαν αλλεργίες στα φυστίκια, το γάλα, τα αυγά, τα θαλασσινά, τους σπόρους σησαμιού, τον αρακά, τις φακές και τα φασόλια, από πολύ μικρή ηλικία. Στη διάγνωση των αλλεργιών αυτών οδήγησε μια σειρά από παρεμβατικές δοκιμασίες, περιλαμβανομένων του δερματικού τεστ, αιματολογικών εξετάσεων και δοκιμασιών πρόκλησης με τρόφιμα. Οι αλλεργίες του Κάιλ επηρεάζουν κάθε πλευρά της ζωής των Χέιγουορντ και, παρ' ότι η Ρίτα έχει γίνει σχεδόν ειδικός στην διαχείρισή τους, εξακολουθεί να αγχώνεται και να κουράζεται πολύ στην προσπάθειά της να ανταπεξέρθει στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών. Η προετοιμασία των θεραπειών, η προμήθεια των συνταγών των γιατρών, η επικοινωνία με τους ειδικούς καθώς και η ενημέρωση των παιδιών, απαιτούν όλα πολύτιμο χρόνο. Οι εξάρσεις και τα αλλεργικά επεισόδια μπορεί να είναι τραυματικά για την Ρίτα αλλά και για τα παιδιά, κάτι που καθιστά την χαλάρωση και την ηρεμία για την ίδια σχεδόν αδύνατη.

Ευτυχώς το μεγαλύτερο παιδί των Χέιγουορντ, η δεκαεξάχρονη Ines (Ινές), δεν παρουσιάζει αλλεργίες. Η οικογένεια δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα η Ινές να αναπτύξει κάποια αλλεργία στο μέλλον, καθώς όλοι έχουν ατοπική δερματίτιδα και δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο.