Go To Global Site
Καλώς ήλθατε στην UCB Ελλάδας

Σημαντικά νέα για το Certolizumab Pegol στην Ευρώπη

Η προσπάθεια μας να διπλασιάσουμε τον αριθμό των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα των οποίων τη ζωή έχουμε επηρεάσει θετικά μέχρι το 2020, συνεχίζεται με νέα σημαντικά βήματα. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη θετική γνωμοδότηση από την  Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP),  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας για τη χρήση του Cimzia® σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη (ΜΤΧ) για τη θεραπεία της σοβαρής, ενεργού και προϊούσας ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ) σε ενήλικες, οι οποίοι δεν έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία με MTX ή άλλα τροποποιητικά της νόσου αντιρευματικά φάρμακα (DMARD-naive).

Η έγκριση αυτή στηρίχθηκε στα δεδομένα της μελέτης C-early, η οποία έδειξε ότι η θεραπεία με Cimzia® και βελτιστοποιημένη δοσολογία  MTX, οδήγησε σε μεγαλύτερο αριθμό  ασθενών  που πέτυχαν παρατεταμένη ύφεση μετά από 1 έτος. Kαταγράφηκαν επίσης βελτιώσεις στα σημεία  και τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, όπως βελτίωση της φυσικής λειτουργίας, αναστολή της εξέλιξης της αρθρικής βλάβης σε σύγκριση με τη αγωγή μόνο με βελτιστοποιημένη δοσολογία MTX. Επιβεβαίωσε επίσης το προφίλ οφέλους / κινδύνου του Cimzia® χωρίς τον εντοπισμό νέων ευρημάτων ασφαλείας.

Η έγκριση αυτή προσφέρει μια νέα θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα και δυσμενείς προγνωστικούς παράγοντες  εξέλιξης της νόσου οι οποίοι δεν έχουν λάβει στο παρελθόν  DMARD. Η UCB είναι  σε θέση να προσφέρει λύσεις που μπορεί να δώσουν στους ασθενείς με πρώιμη ρευματοειδή αρθρίτιδα την ευκαιρία να επιστρέψουν στη ζωή που επιθυμούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η UCB συνεργάζεται στενά με  το Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την Ρευματοειδή Αρθρίτιδα έτσι ώστε να δημιουργήσει αξία για τους κατάλληλους ασθενείς, προκειμένου να φέρει λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των ενδιαφερόμενων μερών στην ΕΕ.  Στην UCB συνεχίζουμε  να  αξιοποιούμε  τις συλλογικές δυνάμεις μας, προκειμένου  να διασφαλίσουμε ότι θα μεγιστοποιήσουμε την επίδραση μας  στα δικαιώματα των ασθενών σε ολόκληρη την ΕΕ, ιδιαίτερα μετά το 2016.